ЗСУ змушені ризикувати танками Abrams / фото US Army

Очевидно, що брак артилерії змушує українських бійців із 47-ї механізованої бригади неподалік Авдіївки на Донеччині вести бій на ближній дистанції, а не на дальній, та ризикувати американськими танками Abrams, а також інженерними машинами Assault Breacher, щоб зупинити наступ російських військ, пише Forbes.

Зазначається, що за останні два тижні бригада втратила кілька танків Abrams і дві штурмові Breacher - імовірно, 5% своєї найкращої бронетехніки, що говорить про інтенсивність боїв. Невідомо, скільки екіпажів врятувалося до того, як їхні машини згоріли, додає видання.

"Втрати, можливо, не будуть непоправними: зокрема, танк, імовірно, можна буде відновити, якщо інженери зможуть дістатися до нього раніше, ніж це зробить російський безпілотник. Але втрата, нехай і тимчасова, підкреслює інтенсивність бою в Бердичах", - ідеться в публікації.

Відео дня

Зазначається, що на цьому напрямку росіяни використовують тактику в стилі "банзай" за участю кількох штурмових груп піхоти. Мета окупантів - перекинути достатню кількість військ для створення плацдарму всередині українських позицій, мета українців - знищити російську піхоту одразу ж, після прибуття.

"Це небезпечна робота для стомлених бійців 47-ї бригади, які вже дев'ять місяців перебувають у бою практично без перерви", - йдеться в публікації.

Водночас акцентується, що бійці 47-ї бригади завдають набагато більших втрат росіянам, однак, зброї їм критично не вистачає.

"Як довго зможе протриматися 47-а? Будемо сподіватися, що цього часу буде достатньо, щоб ті мільйони снарядів, які Європейський Союз і Чехія готуються надіслати, нарешті, прибудуть в Україну найближчими тижнями. І якщо після цього бригада зможе протриматися ще кілька тижнів, вона також може почати отримувати снаряди зі США", - йдеться в публікації.

Видання нагадує, що спікер Палати представників США Майк Джонсон дав зрозуміти, що може дозволити проголосувати за нову допомогу Україні наприкінці березня або на початку квітня.

Бої біля Авдіївки - актуальне

Як писав УНІАН, завдяки взаємодії роти ударних безпілотників і піхотинців 47 окремої механізованої бригади втрати Росії на Авдіївському напрямку зросли. Українські захисники там ліквідували деяких загарбників і зачистили ділянку.

"Воїни 47 окремої механізованої бригади продовжують щоденно ліквідовувати російських загарбників на Авдіївському напрямку. І так уже майже п'ять місяців", - повідомили в бригаді.

Вас також можуть зацікавити новини: