фото metinvestholding.com

Компанія "Метінвест", яка через повномасштабну війну Росії втратила близько 60% обсягу виробництва, шукає способи підтримки економіки і продовжує допомагати Збройним силам України.

Про це повідомляє британська газета The Guardian.

"Компанія поставляє сталь для 1500 бронежилетів на тиждень для Збройних Сил України. А також імпортує військове обладнання – таке як безпілотники, прилади нічного бачення і каски", – повідомляє The Guardian.

Відео дня

Крім прямої допомоги Збройним силам металургійна компанія намагається утримати виробництво для підтримки економіки воюючої країни.

"Чим краще функціонує економіка, тим краще країна може вести війну. На наш погляд, на мою особисту думку, люди, які зараз працюють на наших сталеливарних заводах, так само важливі для перемоги України, як і солдати на передовій", – цитує видання слова генерального директора "Метінвест" Юрія Риженкова.

Раніше повідомлялося, що підприємства SCM, Фонд Ріната Ахметова і футбольний клуб "Шахтар" з початку повномасштабної війни направили на допомогу Україні – Збройним Силам і громадянам – вже 2,4 млрд грн. Компанія "Метінвест", згідно з даними за початок травня, виділила 1,2 млрд грн – на ці гроші були закуплені бронежилети, техніка і каски для ЗСУ і ТРО, обладнані притулки і забезпечено харчування переселенців з гарячих точок України, а також закуплені продукти харчування для незахищених верств населення.