Бої за Бахмут йдуть і в місті, і в його передмістях / t.me/V_Zelenskiy_official

ЗСУ змогли усунути загрозу для траси в районі селища Хромове, по якій йде забезпечення українських підрозділів в Бахмуті. Однак ситуація залишається небезпечною, вважає військовий експерт Олександр Коваленко.

"Вогневий контроль РОВ (російських окупаційних військ - УНІАН) над трасою поки зберігається, але ні про який фізичний контроль – перерізання, на даний момент мови не йде. 0504 (альтернативна траса – УНІАН) продовжує функціонувати стабільно, хоча так само над нею зберігається вогневий контроль РОВ. Повноцінне використання обхідних шляхів ускладнюють розмоклі грунти", - пише Коваленко.

У самому місті тривають запеклі бої. За словами Коваленка, через недавні проблеми з трасою біля Хромового українські підрозділи в місті відчували дефіцит боєкомплекту, що обмежило їхні можливості.

Відео дня

"Просування у РОВ є з півночі і сходу, але регулярні контратаки СОУ (Сил оборони України – УНІАН) значно гальмують їх, позбавляючи ініціативи нав'язування свого темпу бою. Погода вносить негативні корективи. У передмісті СОУ провели ряд успішних контратак", - зазначив Коваленко.

Ситуація на фронті - останні новини

У неділю російські окупанти значно посилили обстріли Херсонської області через інформацію про появу плацдарму ЗСУ на лівому березі Дніпра. Спікер сил оборони півдня Наталія Гуменюк нагадала про важливість інформаційної тиші.

За даними Генштабу, найважчі бої зараз ведуться в Бахмуті та Мар'їнці. Також гарячою залишається Авдіївка. Загалом за добу на лінії фронту відбито понад 45 атак противника.

Вас також можуть зацікавити новини: