У армії РФ дефіцит не тільки високоточної зброї: в ISW розкрили деталі / фото ua.depositphotos.com

Російська оборонно-промислова база, на додаток до вже відомих проблем із відновленням запасів високоточної зброї, має проблеми і з іншими поставками. Приміром, шин для військової техніки. Аналітики прогнозують, що погана якість і недостатня кількість шин обмежуватиме мобільність росіян на фронті восени та взимку.

Як йдеться в звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), російська промисловість не може виробляти достатньо гуми для заміни зношених шин для військової техніки, що є життєво важлиим ​​для бойових дій на передовій.

"Збільшення зносу шин ускладнить пересування колісної техніки в брудних, дощових і ожеледних умовах. Російські джерела стверджували, що російська влада в невизначений час заявила, що вони знайдуть рішення щодо зношених шин до середини серпня, але станом на 5 вересня ситуація не змінилася", – зазначають аналітики. 

Відео дня

Дефіцит зброї в РФ - що повідомлялося

Представник Головного військового управління розвідки (ГУР) України Андрій Юсов 6 вересня повідомив, що Росія може виробляти лише десятки крилатих ракет "Калібр" і ще меншу кількість ракет "Іскандер" на місяць. Зважаючи на це, Росія не зможе відновити свої запаси до стану 2022 року. 

Юсов наголосив, що Росія отримує сучасне оптичне обладнання, електроніку, чіпи та схеми з-за кордону, але "сірий імпорт" і контрабанда не можуть повністю покрити потреби.

Вас також можуть зацікавити новини: