ОРДЛО повернуть Україні - Грозєв / фото dnews.dn.ua

Окупована частина Донбасу повернеться під контроль України, відповідне рішення ухвалить сама РФ, яка зараз контролює частину регіону.

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону заявив головний розслідувач міжнародної дослідницької організації Bellingcat Христо Грозєв.

"Росія із задоволенням віддасть Донбас, тому що не знає, як його інтегрувати і як фінансувати цю інтеграцію", – сказав Грозєв.

Щодо повернення Криму прогноз Грозєва менш оптимістичний. За його словами, до подібного рішення Росію потрібно примушувати.

Читайте також"Раптом Путін помер?": Аваков каже, що в України має бути сценарій на випадок смерті глави Кремля"Ніяких м'яких сценаріїв для цього не з'явиться. Майже впевнений, що якщо буде зміна влади [в Росії] - а вона буде, - то потім буде можливість підписати глобальний пакт миру з новим правителем. Сподіваюся, це буде не один [правитель], а коаліція", - каже журналіст, додаючи, що мова йде про "період п'ять років і далі, на жаль".

Зазначимо, 26 жовтня президент Володимир Зеленський після рішення суду в Амстердамі про повернення "скіфського золота" до України заявив, що після цього буде повернуто й Крим. У Кремлі на це відреагували агресивно - прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив про "негативні наслідки" висловлювань Зеленського. 

Вас також можуть зацікавити інші новини: