Експерти все частіше говорять про перелом у війні з РФ / facebook.com/24th.brigade/

У війні з Росією вже намітилися передумови для перелому ситуації, вважає колишній глава Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж.

Про це він розповів в ефірі телепроекту FREEДОМ.

За його словами, агресору вже дали чітко зрозуміти, що просуватися далі у нього можливості не буде. 

"Росіяни не можуть просуватися не на східному, не на південному напрямку. Окремі ділянки (пів-кілометра - кілометр) вони ще просуваються, далі перспектив немає", - констатував генерал.

Він також підкреслив, що ворог вичерпав свої ресурси, вирішити ситуацію не допоможе навіть прихована мобілізація.

"Всі ці батальйони, які вони намагаються створити на базі кожної губернії, також вийшли неефективні", - говорить Маломуж.

Генерал зазначив, що у ворога немає мотивації воювати, на відміну від українців, які захищають свою землю. Він нагадав, що у РФ ще є ракетні ресурси, але вони обмежені. У свою чергу українська оборона за час повномасштабної війни якісно піднялася і сьогодні являє собою потужну мільйонну силу.

"Третій фактор, дуже важливий - це те, що ми подужали новітню техніку і озброєння, вона надходить щодня. Це вже нова якість", - підкреслив він.

Тепер, додає він, важливо спланувати комплексну наступальну операцію зі звільнення захоплених росіянами українських територій. Успіх у контрнаступі на одному напрямку створить умови для загального перелому у війні, переконаний генерал.

Напередодні керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.