Російська пропаганда системно розвиває свої ІПСО через західні ЗМІ, зазначив Коваленко / CNN

Інформація про нібито невдалій спробі штурму українських військових Запорізької АЕС, яка з'явилася сьогодні в The Times, може бути частиною великої російської ІПСО, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Коваленко зазначив, що частиною цієї ІПСО також є "злив" нібито розкритого плану "контрнаступу" ЗСУ напередодні. 

Експерт зазначає, що ознакою ІПСО є, по-перше, "неназване джерело" в ЗСУ. Крім того, ІПСО по нібито штурм ЗСУ Запорізької АЕС росіяни "зливали" ще в минулому році, але вельми невдало - їм ніхто не повірив. 

Відео дня

Щоправда, тоді РФ заявляла про висадку десанту ЗСУ з баржі. "Одну з дрейфуючих барж по Дніпру вони навіть розстріляли для показухи. А тут вже виявляється була ціла флотилія з 30 катерів? Ви собі уявляєте це операцію з 30 катерів, яку ніхто не бачив?" - поцікавився Коваленко.

Через кожен такий "злив" спецслужби РФ чітко ретранслюють російський наратив, що всі операції ЗСУ планує Пентагон, а ЗСУ, коли самі беруться за справу, зазнають "колосальні" втрати, пояснив Коваленко. 

"Російська пропаганда системно розвиває свої ІПСО через західні ЗМІ, збільшуючи охоплення аудиторії та зони поширення/впливу. Очевидно, що РФ так намагається дезорганізувати Генштаб ЗСУ та наших партнерів напередодні контрнаступу... Наслідки від цього можуть різноманітні й непередбачувані, за повної вини тих видань, через які здійснювався злив", - написав Коваленко. 

Останні скандали навколо "зливів" - що відомо

Сьогодні у The Times з посиланням на анонімного "офіцера ЗСУ" вийшла стаття про нібито провалену спецоперацію українських військ зі звільнення Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Стверджувалося, що командування нібито не розрахувало свої сили, тому ЗСУ довелося відступати. 

Днем раніше The New York Times виклав матеріал, в якому заявлялося про "злив" даних США щодо контрнаступу ЗСУ. Насправді опубліковані документи містили лише зіпсовані анонімом дані про російські та українські втрати та потреби ЗСУ станом на березень 2023 року.

В Україні "злив" інформації про "контрнаступ" ЗСУ вже назвали частиною російської інформаційної спецоперації, спрямованої на зрив українського контрнаступу. 

Вас також можуть зацікавити новини: