Михайло Подоляк розповів про нинішню стратегію ворога / колаж УНІАН з фото REUTERS та скріншоту

На цьому етапі війни проти України стратегія РФ абсолютно прозора, зокрема, вона хоче обов'язково "пересидіти" демократичні держави та проукраїнську коаліцію, песимізуючи настрої, щоб категорично не програти й не нести відповідальність за воєнні злочини.

Супротивник на пріоритетних напрямках продовжує "м'ясні штурми", щоб отримувати хоч якісь результати й таким чином виправдати власну мілітаризацію й перетворення країни на "мобілізаційно-трудовий табір", поділився інформацією радник очільника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк в Telegram.

"Стратегія Росії на цьому етапі війни абсолютно зрозуміла й прозора… Масштабно провокувати будь-які осередки напруженості, будь-які ескалації, будь-які конфлікти в різних точках світу, щоб відволікти глобальні ресурси від підтримки України…", - зазначив він.

Відео дня

Крім того, загарбники вчиняють масовані ракетні удари по українській землі, щоб "спровокувати гуманітарні катастрофи та реалізувати справжні (геноцидні) цілі війни".

"Систематичний обстріл із території Росії прифронтових міст України, щоб перетворити ці території на випалену землю та використовувати це як базовий пропагандистський аргумент: "Бійтеся нас і далі та погоджуйтеся на наші умови, тому що для нас не існує жодних гуманітарних правил і конвенцій"…", - назвав Подоляк ще один пункт зі стратегії ворога.

Коли закінчиться війна в Україні - новини, які варто прочитати

5 січня президент Володимир Зеленський заявив, що витримати цей рік - означає витримати всю повномасштабну війну, яку РФ веде проти українців.

Наприкінці листопада 2023 року колишній російський прем'єр-міністр Михайло Касьянов спрогнозував, що війна в нашій державі закінчиться наприкінці 2024-го. На його думку, українські воїни здатні здійснити прорив та звільнити більшість окупованих росіянами територій.

Вас також можуть зацікавити новини: