Росія масово використовує на фронті баггі та всюдиходи /  колаж УНІАН, скріншот

Російські військові під час своїх атак почали використовувати баггі, квадроцикли та різні всюдиходи. Як розповів речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, особливо активно окупанти використовують баггі на Роботинському напрямку.

За його словами, для такого масового використання окупантами "гольфкарів" є декілька причин.

"По перше, ворог намагається пройти мінні поля, мінні шлагбауми і пройти по них без підриву, доставляючи  свій особовий склад на Роботинському напрямку ближче до села Роботине, яке вони хочуть захопити вже дуже давно", - зазначив він.

Відео дня

З іншого боку, зазначив Лиховій, використання баггі свідчить продуже значні втрати окупантів у бронетехніці.

"Ми вибиваємо їхню бронетехніку - танки, БТР, і вони змушені пересідати на колимаги. Ми про це говоримо, що у них "колимажні м'ясні штурми", – сказав Лиховій.

Він додав, що кількість такої знищеної техніки – квадроциклів, баггі та гольфкарів - йде на десятки.

Росіяни застосовують китайські баггі на фронті

Раніше повідомлялося, що Росія закуповує сотні одиниць китайських всюдиходів, які також широко продаються американським споживачам. BILD писав, що росіяни дедалі частіше застосовують на війні в Україні цивільні китайські гольфкари замість військових БТР чи БМП.

Експерт зазначив, що у ЗСУ немає снарядів, щоб знищувати такі баггі, а дронам-камікадзе важко ганятися за цими маленькими, швидкими і маневреними машинами.

Вас також можуть зацікавити новини: