Олексій Гетьман пояснив, чому в піхоті спостерігається дефіцит людей / фото 43 окрема механізована бригада

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в лавах Збройних сил України служать 880 тисяч осіб. При цьому у підрозділах постійно існує потреба в піхоті.

Як пояснив у коментарі "Фокусу" ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман, перш за все, воює піхота. Українська армія теж зазнає втрат.

"Посади в тиловому секторі і забезпеченні не вимагають участі в боях, тому такі військові і на пенсію виходять. Значний рівень втрат в піхоті – давно не секрет. Але є й інші підрозділи. Візьмемо війська ППО: там втрати невеликі, люди додаткові їм потрібні менше", – зазначив він. 

Відео дня

Дефіциту фахівців немає і в інтендантських підрозділах, які займаються управлінням роботою служб продовольчого, речового і господарського постачання. Ветеран зазначив, що там люди теж потрібні, проте ці підрозділи обходяться майже без втрат. Менше людей, в порівнянні з піхотою, втрачають і взводи або відділення аеророзвідки.

"Батальйони або бригади потрібно комплектувати постійно. Тим, хто воює в Авдіївці і Мар'їнці, потрібен відпочинок, ось їх і змінюють. Поповнювати склад важливо обов'язково, ворог не дрімає. Підрозділи вийшли із зони бойових дій з втратами, їх направляють на доукомплектування", – констатував Олексій Гетьман.

Втрати України у війні з Росією

Офіційно втрати України у війні, розв'язаній Російською Федерацією, засекречені. Однак українська влада не один раз наголошувала, що вони в кілька разів менше, ніж у противника. 

Ветеран АТО, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий нещодавно розповів, що в боях під Авдіївкою росіяни несуть рекордні втрати. За його словами, вони становлять 1:12 – на одного загиблого захисника України припадає 12 ліквідованих окупантів. 

Вас також можуть зацікавити новини: