Експерт пояснив причину катастрофічних руйнувань від "Шахеда", що впав / фото ДСНС Одеської області

Уночі 2 березня армія РФ завдала по Одеській області удару безпілотниками. Один із них влучив у 9-поверховий будинок, один під'їзд майже повністю зруйнований, відомо про понад 10 жертв, серед яких діти.

Водночас, пише військовий експерт Олександр Коваленко, російські терористи форсують фейк, що це була українська ракета ППО - ЗКР, аргументуючи це тим, що від "шахеда" не було б таких великих руйнувань.

На місці трагедії виявлено рештки дрона-камікадзе Shahed-136, тому сумнівів у тому, хто винен, не виникає. Однак, зазначає експерт, потужність вибуху справді була надмірною.

Відео дня

"Це лише моя думка і основним та єдиним може бути результат офіційного розслідування - експертизи і ніяк інакше. Однак за характером руйнувань, дроблення бетону і об'ємної області детонації, на мій погляд, це цілком могла бути термобарична бойова частина", - пише Коваленко.

Він зазначає, що термобар - це "жахлива зброя проти незахищених об'єктів", оскільки поза спеціально обладнаними захисними умовами виживання людини, яка опинилася в зоні вибуху, малоймовірне.

"Якщо це так, то російський терор "шахедами" виходить на зовсім інший рівень", - підкреслює експерт.

Удар по Одесі - деталі

Уночі 2 березня армія РФ завдала по Одеській області удару 8 безпілотниками з акваторії Чорного моря. Один із дронів під час маневрів серед житлових кварталів спального району Одеси влучив у 9-поверховий будинок, майже повністю обваливши один під'їзд. Станом на ранок 3 березня було відомо про 10 загиблих, серед яких троє дітей - двоє немовлят і трирічний хлопчик.

Увечері під завалами багатоповерхівки знайшли ще двох загиблих дітей. Імовірно, вони - із сім'ї військовослужбовця, який разом із дружиною та ще однією дитиною також загинув під завалами цього будинку.

Вас також можуть зацікавити новини: