Зеленський попередив, що Україна відповість РФ на удари по нашій енергетичній інфраструктурі / скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що цьогоріч Україна не лише захищатиме свою енергетичну інфраструктуру від російських ударів, а й відповідатиме на них.

Про це глава держави заявив за результатами щоденної селекторної наради з силовиками, військовими та правоохоронцями.

"Отримав звіти про надходження техніки, боєприпасів, нові контракти й нову географію постачання. Заслухав інформацію щодо фронту. Куп'янськ, Авдіївка - важкі, в’язкі бої, але наші воїни тримають позиції", - розповів він.

Відео дня

Президент наголосив, що зараз ворог намагається нищити абсолютно все, до чого може дотягнутися. Зокрема, українські рятувальники та інші служби наразі усувають наслідки обстрілів по Бериславу на Херсонщині та Боровій на Харківщині.

"Готуємося до ударів терористів по енергетичній інфраструктурі. Цьогоріч не лише захищатимемося, а й відповідатимемо. Ворог це добре знає. Спочатку прибрали з Криму флот, тепер переміщують і свою авіацію далі від наших кордонів", - додав Зеленський.

Глава КДВА розповів, якими системами ППО Україна захистила Київ

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Київської міської військової адміністрації (КДВА) Сергій Попко пояснив особливість багаторівневої комбінації з систем ППО, якою планують захищати столицю перед зимою. Він зауважив, що українським військовим вдалося стримати безпрецедентну кількість ударів дронами і ракетами різних модифікацій по столиці. Зокрема, балістикою, крилатими ракетами й ракетами, які рухаються по аеробалістичних траєкторіях. 

За словами Попка, перед початком зими Київ, як і інші міста України, намагається максимально посилити свою ППО. Відтак, наразі навколо столиці вибудувана багаторівнева система захисту неба із мобільних вогневих груп та ЗРК різних модифікацій. Зокрема, йдеться про ЗРК "Оса", "Avenger", ПЗРК -"Piorun", "Ігла", "Стріла", "Stinger", "Martlet", RBS -70, ЗСАУ "Gepard", ЗСУ "Шилка", ЗУ-23, а також С-300, "Бук", С-125, "NASAMS", "IRIS-T", "Crotale", "Patriot".

Вас також можуть зацікавити новини: