Україна налетіла авіацією на 14 районів з військами РФ, Генштаб уточнив результат / t.me/V_Zelenskiy_official

Україна зловила в небі керовану ракету РФ типу Х-59 та налетіла авіацією на 14 районів з російськими військами.

Про такі підсумки бойової доби оголосив Генштаб ЗСУ ввечері 31 січня. За його даними, наші пілоти також знищили 1 зенітно-ракетний комплекс Росії. 

"Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 5 артилерійських засобах та 4 засобах протиповітряної оборони противника", - додав Генштаб.

Відео дня

Війська окупантів також використали авіацію: завдали 65 ударів з неба, 7 разів застосували ракети. Також впродовж доби ворог 59 разів обстріляв позиції ЗСУ та мирні території з РСЗВ. Генштаб у зведенні не казав про загиблих, проте через удари Росії є поранені серед цивільного населення. 

Україна провела великий обмін з Росією 

Сьогодні Україна провела великий обмін з Росією: додому з полону повернули 207 українців. Серед них 180 рядових і сержантів, 27 офіцерів. Гарну новину нації повідомив ввечері 31 січня президент Зеленський. Він констатував, що щасливий та пообіцяв як лідер держави зробити все, щоб таких подій було більше.

Пізніше прес-секретар Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими уточнив, чи обміняли сьогодні когось з тих, кого планували повернути додому 24 січня. Тоді обмін зірвався через звинувачення РФ, що Україна збила літак зі своїми людьми (зі своєї сторони Москва не навела ніяких доказів).

Вас також можуть зацікавити новини: