Олексій Данілов / фото УНІАН

Україні необхідно укласти новий оборонний союз, у якому обов’язково має бути країна, що володіє ядерною зброєю: сьогодні - це Великобританія.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє прес-центр РНБО.

Також він стверджує, що заява Лукашенка, що по його країні нібито вдарили ракетою "Точка-У" з території України, є повною нісенітницею.

Відео дня

"Ми цивілізована нація, ми не вбиваємо дітей та жінок, а захищаємо свою землю. За даними, які є у нашому розпорядженні, переважна більшість білоруських військових відмовляються вступати у війну на боці рашистів. Білоруси бачать, що сьогодні дух нашого війська, нашого суспільства, - величезний. Крім того, вони бачать, скільки трупів росіян та поранених привозять з України", - сказав Данілов.

Секретар РНБО впевнений у тому, що уже весь світ розуміє, що відбувається в Україні.

"На жаль, не всі країни реагують адекватно. Але ми переможемо. Згадайте, як поводилися перед Другою світовою деякі країни. Для них важливі не демократичні цінності, а гроші. Спочатку вони заплющили очі на захоплення Криму, згодом – на окупацію частини Луганської і Донецької областей. Без застосування сили ворога побороти неможливо, і ми дуже вдячні країнам, які нам допомагають. Але є й такі, які кинули нас у складну хвилину. Вони теж будуть відомі", - сказав він.

Також Данілов заявив, що купа міжнародних організацій, створених після Другої світової, ні на що не впливають, а тільки висловлюють стурбованість.

"Україні необхідно укласти новий оборонний союз, у якому обов’язково має бути країна, що володіє ядерною зброєю. Сьогодні це Великобританія", - додав він.

Секретар РНБО розповів, що влада готувалася до можливої війни з листопада минулого року. 

"Вели перемовини з партнерами про постачання зброї, увели в дію закон про національний спротив. І ця допомога стала дуже у нагоді, особливо у перші дні війни", - зазначив Данілов.

Він заявив, що дії російської армії в Україні "виходять за межі здорового глузду".

"Їм байдуже навіть про своїх загиблих. Для них життя людини нічого не варте. Така країна, такі керманичі", - підсумував секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, Україна, Велика Британія та Польща офіційно започаткували формат тристоронньої співпраці для розвитку економічної, торговельної і енергетичної співпраці, а також у галузі безпеки.