/ фото УНІАН, Брессонова Ані

Радник глави ОП Олексій Арестович вважає, що Росія навряд застосує ядерну зброю, якою Путін погрожує Україні та ЄС з другого дня російсько-української війни.

Таку думку він висловив в ефірі українського телебачення.

"До ядерного шантажу вони вдалося фактично на другий день. Але давайте подивимося. По-перше, технічне прийняття щодо застосування ядерної зброї (залежить від – ред.) щонайменше 7 людей від Путіна до офіцера, який крутить ключ. Я не думаю, що цей ланцюжок спрацює. Друге, тотальний (удар – ред.) ядерною зброєю по Україні – так велика територія Білорусі і велика європейська частина стануть непридатними для життя на багато років", - сказав Арестович.

Відео дня

Водночас тактичну ядерну зброю він порівняв з "потужним авіаударом": "Таких авіаударів вони за цей тиждень зробили дуже багато".

"Якщо вони застосують ядерну зброю – проти них введуть санкції, які зламають їх за два дні. Я думаю, що після цього Путін закінчить з кулею у потилиці від власного оточення", - додав Арестович.

Як писав УНІАН, голова ГУ розвідки МО Кирило Буданов розповів про кілька варіантів ядерного шантажу російськими окупантами: " Перший - це масштабне підпалювання радіоактивних лісів, підніметься одразу радіоактивна хмара, і піде в напрямку, куди дме вітер. Друге - застосування артилерії по ядерному сховищу. Результат буде той самий".

Росіяни не вперше вдаються до такого типу шантажу, адже за період цієї війни РФ атакувала зі зброєю Запорізьку АЕС й Харківський фізико-технічний інститут.

Вас також можуть зацікавити новини: