Ескалація на Донбасі сталася наприкінці серпня / фото УНІАН, Степанов Анатолій

Українська сторона на переговорах у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі вимагає від Російської Федерації не порушувати режим припинення вогню на сході України.

Як повідомляє Українська делегація для участі у ТКГ у Facebook, сьогодні відбулось позачергове засідання підгрупи з безпеки, скликане головою СММ ОБСЄ в Україні, послом Яшаром Халіт Чевіком.

"Сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема обстріли противником району Авдіївки та роботу координаційного механізму для їх профілактики та у разі порушення", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що позиція Української делегації полягає в тому, що підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму, і саме за її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню.

Читайте такожСтали відомі подробиці загибелі українського бійця на Донбасі: названо ім'я та опубліковано фото

"Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 28 серпня під час обстрілу району Авдіївки і самого міста поранено і травмовано 9 українських військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: