Окупантів взяли у полон / скріншот

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський оголосив про успіхи українських бійців у Луганській області, там вони просунулись на 400 метрів. В атаці брали участь й нацгвардійці.

Із захисниками поспілкувався кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко. Він дізнався, що "зеків" набирають не тільки до ПВК "Вагнера", а й до регулярної армії РФ.  

Четверо засуджених за наркотики та вбивства - це все, що залишилось від роти окупантів під назвою Z. І вони - не найманці "Вагнера", а солдати регулярної російської армії. Їм обіцяли півроку перебування на війні, а потім - нібито повне помилування. Та тут майже всі ці колишні ув'язнені (їх була сотня) зустріли свою смерть.

Та справжній жах на окупантів, як вони самі зізнаються, наводили звичайні дрони для повітряних зйомок, які бійці 92-ої бригади перетворили на потужну зброю.

"Є безпілотник, як у наших говорили, його називають "Баба-Яга". Він гранати або ВОГи скидає. Ними "поклали" дуже багато людей", - каже колишній "зек" Саксонов.

Другий полонений Петрухін теж каже, що у ЗСУ є великий безпілотник "Баба-Яга". Він назвав його "дуже страшною зброєю".

Кожен з цих чотирьох полонених обіцяє, що більше не піде на війну проти України, ліпше досидить свій в'язничний термін.

Зараз вони навіть плачуть, коли згадують про свої родини. "Діти маленькі ще, старша 2011 року, молодша - 2015-го", - каже Саксонов й плаче. 

Заява Сирського про просування ЗСУ 

Сирський заявив, що Сили оборони України завдяки контратаці змогли просунутися на 400 м на Сватівському напрямку у Луганській області.  Він відвідав частини українських військ, які тримають оборону на найбільш напружених ділянках фронту. 

Зокрема, ворог, посиливши свої угруповання штурмовими загонами "Шторм Z", які складаються з вʼязнів, підготовлених для штурмових дій у спеціальних таборах, перейшов до ведення наступальних дій в районах Максютівка, Новоселівське, Куземівка, Макіївка, Белогорівка, Спірне, намагаючись прорвати оборону українських військ і розвинути наступ. 

Вас також можуть зацікавити новини: