ЗСУ героїчно звільняють українську землю від окупантів / фото УНІАН

Місцями українським захисникам на передовій не вистачає професійних дронів та артилерії, здатної вражати цілі на далеких відстанях.

Про це розповів "Апострофу" боєць "Легіону Свободи" Руслан Андрійко, який захищає Україну під Харковом.

"На даний момент у нас, зокрема по нашому підрозділу, це лише те, що можна взяти в руки, понести і працювати на коротких відстанях. Нам потрібна важка артилерія 152-х калібрів. Нам потрібнім дрони оперативно-тактичного рівня, тому що досі наші бійці користуються буквально іграшковими побутовими дронами проти "Орланів", які застосовує російська армія. Звісно, є "Байрактари", є інші, але все одно дронів катастрофічно не вистачає", - пояснив Андрійко.

Відео дня

Він уточнив, яка ситуація з далекобійним озброєнням.

"Також потрібні танки, потрібні гаубиці і все, що б'є далеко і б'є дуже сильно. Це потрібно не в процесі, який триває днями і місяцями. Це потрібно вже і зараз", - наголосив Андрійко.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині

Тиждень тому українські військові почали контрнаступальні дії на Харківському та Ізюмському напрямках. Було звільнено низку населених пунктів у Харківській області.

Також повідомлялося, що через значні втрати на території Харківської області підрозділи окупантів виводяться на відновлення в Росію. Крім того, значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишилась, написала рапорти на звільнення.