В Івано-Франківську жінка "відбила" чоловіка від військкомів / скріншот

У мережі набирає обертів скандал через дії військкомів щодо українця, якого насилу "відбила" від мобілізації перехожа на одній з вулиць Івано-Франківська.

У ролику, який вдалося зняти "героїні", чоловіка із закладеними за спину руками вже встигли укласти на пузо при спробі вручити повістку. За даними ЗМІ, інцидент стався поруч з молокозаводом. Джерела в місцевій поліції розповіли "ТСН", що вже займаються цією справою. 

"Ми встановили, що це відео свіже. Попередньо - інцидент стався через вручення повістки. Подробиці інциденту з'ясовуються", - кажуть вони. 

Днями Кабмін розширив повноваження військкоматів

Нагадаємо, що випадки про те, як українцям намагаються вручити повістки прямо посеред вулиці - досить частий інфопривід для скандалів в мережі.

Нещодавно український уряд вирішив частково стати на бік воєнкомів й врегулювати питання мобілізації. Зокрема, їм дозволили надсилати повістки військовозобов'язаним незалежно від місця їх перебування на військовому обліку. Раніше українців було заборонено відправляти до військкомату не за місцем проживання. 

Вас також можуть зацікавити новини: