Українська армія має якісну перевагу над супротивником, поділилися в Міноборони / фото REUTERS

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що кількісна перевага ворога нівелюється якісною перевагою української армії.

Про це вона сказала в ефірі інформаційного телемарафону.

"Якщо в цілому аналізувати ситуацію по фронту, то ворог знизив темпи просування вглиб території, але не полишає планів наступальної операції. Тому ми не повинні розслаблятися, ми повинні дотиснути ворога і бути потужним тилом нашої армії", - зазначила Маляр.

Відео дня

Вона розповіла, що наразі триває кругова оборона Маріуполя, а також ворога всіляко стримують від просування по південно-східному операційному округу.

"Сьогодні всі так само задіяні, щоб стримувати ворога і на підступах до Києва. Тобто на всіх ділянках, де за різними даним може здійснюватися просування вглиб, задіяні всі сили, щоб ворога стримати. І, зокрема й на білоруському напрямі", - додала заступник міністра.

За її словами, наразі білоруські та російські військові деморалізовані та "дуже сильно задумуються над тим, щоб не брати участь у цій ганебній варварській війні".

"Їх перевага кількісна нівелюється нашою перевагою якісною", - підкреслила Маляр.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися на українську територію. Супротивник спершу бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні населені пункти, зокрема, Київ, Чернігів, Маріуполь, Харків, Херсон та Житомир.

Ганна Маляр 7 березня повідомила, що армія РФ зазнає величезних втрат і не може виконати поставлені перед нею завдання.

Вас також можуть зацікавити новини: