В ООС зафіксували два обстріли бойовиків, один військовий загинув / Фото: REUTERS

19 березня російські найманці на Донбасі двічі обстрілювали позиції Збройних сил. Один військовий отримав смертельне поранення.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу ООС.

Поблизу Водяного окупанти відкривали вогонь з артилерійських систем 122-го калібру, мінометів 120 калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, вбивши українського бійця.

Відео дня

Читайте такожНазвано ім'я бійця, загиблого на Донбасі напередодні

Зі стрілецької зброї противник здійснив обстріл позицій наших захисників на тому ж напрямку неподалік Пищевика.

«На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на території ОРДЛО», – йдеться у повідомленні.

Днями патруль СММ ОБСЄ зафіксував озброєння та військову техніку російсько-окупаційних військ, яке було розміщене з порушенням за межами визначених районів відведення.

Зазначається, що протягом дня, 19 березня, бойовики утримувались від провокацій у зв'язку з ініційованим українською делегацією у ТКГ позачерговим засіданням.

Та вчергове, зірвавши засідання, російські найманці розгорнули інформаційну кампанію з дискредитації української сторони, після чого, ввечері здійснили тривалий обстріл позицій наших захисників поблизу Водяного із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї.

З початку 20 березня штаб зафіксував два порушення «тиші» біля Південного. Втрат серед наших військовослужбовців за поточну добу немає.

Зрив перемир'я на Донбасі: останні новини