У Росії є проблеми з виробництвом танків / фото wikimedia.org

В Росії вистачить людського ресурсу і дронів ще на два роки війни, але є серйозні проблеми з технікою – танками і БМП. Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону, коментуючи інформацію литовської розвідки, що Росія матиме достатньо ресурсів, щоб вести війну ще два роки.

"Якщо ми говоримо про людський ресурс. То його вистачить більше як на два роки. В цьому питанні так. Якщо ми говоримо про ресурс ракетних ударів – виробництво ракет, виробництво дронів, то вистачить безумовно. І буде ще можливість нарощувати цей потенціал", - наголосив він.

При цьому експерт зазначив, що виникає питання як можна використовувати ресурси, які беруться постійно зі складів та центрів збереження.  "В них майже відсутнє виробництво танків, наприклад. Т-80 не виробляється. Т-72 – переважно відновлення та модернізація. Т-90 – менше одного ротного комплекту на місяць виробляється, тобто 6-7 одиниць. Інше – це відновлення та модернізація, зокрема, Т-62, Т-54 і Т-55. Не від чудового життя. ВПК не може впоратися з тими втратами та компенсацією цих втрат", - сказав Коваленко. За його словами, в Росії немає ресурсів, щоб виробляти танки "з нуля".

Відео дня

Експерт зазначає, що не краща ситуація з БМП. "Це "Курганмашзавод" - максимум батальйонний комплект на місяць, тобто 300 одиниць на рік ", - додав він.

За його словами, ворог поступово буде деградувати в питаннях, що стосується танків і БМП. "Вони навіть зараз деградують. Ми бачимо зараз в зоні бойових дій багато техніки, але не профільної, не функціональної. МТ-ЛБ з металевими будками ( йдеться про радянський бронетранспортер, який в народі називають -  "мотолига або маршрутка" - УНІАН). Коли "буханка" замінює броньований бойовий автомобіль", - розповів Коваленко.

При він цьому зазначив, що Північна Корея може допомогти Росії технікою, але та кількість техніки, яку Сили оборони знищують кожного місяця, не можливо буде постійно перекривати.

Війна в Україні може тривати від 2 до 5 років - що відомо

Як відомо, Литовська військова розвідка вважає, що Росія має  ресурси для ведення війни проти України при такій інтенсивності як на сьогодні, щонайменше, ще два роки.

Таку здатність країні-агресору забезпечують високі ціни на нафту, обхід міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Як повідомляв УНІАН, медіакомпанія CNN, посилаючись на дані американської розвідки та думки американських політиків, вважає, що війна в Україні триватиме щонайменше два роки навіть, якщо США повністю зупинять підтримку Києва після перемоги Дональда Трампа на виборах.

Раніше Трамп вже робив заяву, що зупинить війну в Україні у перший же день свого повернення до Білого дому. Представник Демократичної партії Майк Квіглі заявив CNN, що це можна розуміти як плани Трампа дозволити Путіну зберегти вже загарбану територію. Однак мало хто вірить, що такі ідеї Трампа справді зупинять війну.

Незалежно від того, що станеться в американській політиці цього року, представники розвідки США та Заходу вважають, що війна Росії в Україні, ймовірно, триватиме набагато довше.

У приватному порядку деякі офіційні особи США та Заходу кажуть, що бойові дії можуть тривати ще п’ять років.

Вас також можуть зацікавити новини: