Білорусь і Росія є однією стороною конфлікту / фото REUTERS

Народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський зазначає, що Білорусь як і Росія є однією стороною конфлікту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час телемарафону на українських телеканалах.

Відповідаючи на запитання щодо поточної ролі Білорусі у нападі Росії на Україну, Веніславський наголосив, що відповідно до всіх міжнародних актів агресором є "країна, яка надає свій повітряний простір, свою територію для завдавання ударів по третій країні".

Відео дня

З боку Російської Федерації здійснюється агресія, відповідно, з боку Республіки Білорусь також здійснюється агресія щодо нашої країни.

"Зараз немає якогось невизначеного правового статусу Республіки Білорусь у військовому конфлікті, у війні агресивній проти України. Білорусь, так само як Російська Федерація, є однією стороною конфлікту. Вони є країнами-агресорами, незважаючи чи безвідносно до того, будуть введені війська сухопутні, не будуть введені, - правові наслідки очевидні з точки зору міжнародного права", - наголосив Веніславський.

Також на запитання, чи вступив у війну особовий склад армії Білорусі, він зазначив, що ця інформація перевіряється.

"Були повідомлення, що в районі північних кордонів з Білорусією були певні перетини державного кордону з боку військових сил. Поки я не можу підтвердити повністю цю інформацію. Можу підтвердити, що окремі представники збройних сил Республіки Білорусь на території України затримувалися. Вони здійснювали коригування вогню з боку Республіки Білорусь російськими окупаційними військами. Тому безсумнівно вже можна сказати, що сухопутний компонент також вже задіяний, але чи є повномасштабне вторгнення - ми перевіряємо цю інформацію", - підсумував депутат.

Як повідомлялося, 1 березня на Чернігівщину зайшли білоруські війська.

Жителі сіл Слабин, Пакуль, селища Михайло-Коцюбинського повідомляли про пересування військової техніки з нанесеним на ній білим колом (колона 33 одиниць, з яких 11 – "Гради").

Міністерство оборони України попередило про ймовірну підтримку білоруської армії російських загарбників та сприяти досягненню цілей окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: