Під Чонгаром викрали українського десантника / Фото dpsu.gov.ua

На лінії контролю з окупованим Кримом 30 травня був викрадений старший солдат Євген Добринський. Наразі його утримують в Криму.

Читайте також"Ситуація краща, ніж у фінів в 1939-му": екс-радник Путіна розповів, як Україна може відбити агресію РФ

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Відео дня

«Близько 5.00 30 травня на спостережному пункті "Берлога" біля залізничного мосту на лінії контролю з Кримом був викрадений під час несення служби старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. Він знаходиться на окупованій Росією території Криму. Ймовірність добровільного переходу Добринського на бік противника відсутня», - написав він.

За словами журналіста, боєць перебував на посту один, і в момент викрадення не був озброєний. Його вивели беззбройним.

«Приблизно о 10.00 представник російських спецслужб дзвонив в батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як такого, що нібито порушив кордон РФ», - повідомив Бутусов.

«Очевидно, що має місце грубе порушення в організації служби. І було б помилкою, якби вся відповідальність була покладена лише на командира роти, зі складу якої викрадено солдата. І було б помилкою вважати, що тільки покараннями такі ганебні провали можна виправити», - уклав він.

Скріншот

Напередодні ввечері Військова служба правопорядку ЗСУ повідомила, що в районі півострова Чонгар зник український військовослужбовець. За попередніми даними, він був викрадений.

Неподалік від спостережного поста були виявлені сліди боротьби з невідомими особами.