Дві ключові умови для перемоги України у війні з РФ / фото t.me/landforcesofukraine

Підсумок війни України з Росією буде залежати від двох факторів.

Про це заявив дипломат, керівник Центру досліджень Росії, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко під час чату на Главреді.

За його словами, основною умовою перемоги над російськими окупантами є наступне:

Відео дня
  • як швидко Україна отримає необхідну зброю (позитивні сигнали очікуються вже найближчим часом);
  • наскільки потужними будуть санкції проти Росії, чи зможе Київ і колективний Захід поставити економіку РФ на коліна.

"Комбінація цих двох факторів дасть відповідь на питання про те, як швидко закінчиться війна. І на полі бою, і в економіці Росія поступово, але невпинно крокує до катастрофи і краху. Тому питання тільки в тому, коли з'являться ці два елементи, щоб катастрофа нарешті трапилася", - зазначив Огризко.

Раніше військовий експерт Дмитро Снєгирьов заявляв, що досить ймовірно, що українські військові перейдуть у контрнаступ на кількох напрямках вже до кінця літа.

Так само колишній головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс зазначав, що війна Росії проти України, швидше за все, завершиться через чотири-шість місяців і перетвориться на своєрідний заморожений конфлікт.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков вважає за можливе закінчити війну з Росією до кінця цього року.

В Інституті вивчення війни водночас говорять, що Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

Наразі активні бої ведуться по деокупації півдня України - ЗСУ виконують завдання, поставлене президентом Володимиром Зеленським.

Вас також можуть зацікавити новини: