Бойових втрат серед наших воїнів немає / фото Анатолій Степанов

Протягом минулої доби, 25 лютого, збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, в тому числі - і з забороненого озброєння.

Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Так, бойовики з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів вели вогонь неподалік Лебединського.

Відео дня

Найчастіше противник обстрілював наших воїнів в районі населених пунктів Жолобок, Славне та Піски. На цих напрямках ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також - стрілецької зброї.

Читайте такожОкупанти на Донбасі шість разів обстріляли українські позиції: є поранений (відео)

Неподалік Луганського збройні формування РФ провокували наших воїнів неприцільними пострілами з ручного протитанкового, а біля Шумів - станкового протитанкового гранатометів.

«Метою провокацій окупантів минулої доби було створення осередків напруження вздовж всієї лінії розмежування та дискредитація ЗС України безпідставними звинуваченнями у порушенні режиму припинення вогню, для цього окупанти традиційно використовували маніпуляції з введенням режиму тиші», - йдеться у повідомленні.

Крім того, для блокування вільного перетину громадянами КПВВ "Оленівка-Новотроїцьке", напередодні дня його відкриття російсько-окупаційними військами, противник вдався до вогневих та інформаційних провокацій в районі Оленівки.

Станом на 7 годину ранку 26 лютого, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. З боку російських окупантів було  зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населеного пункту Піски окупанти відкрили вогонь в бік наших позицій зі стрілецької зброї.

Про всі факти порушень збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Бойових втрат серед наших воїнів немає.

Зрив перемир'я на Донбасі: останні новини