Проросійські найманці порушують Мінські домовленості / Фото: ghall.com.ua

Сьогодні, 28 квітня, станом на 12:00 російсько-окупаційні війська чотири рази порушили режим тиші на Донбасі.

Про це йдеться у щоденному зведенні прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Ворог щоразу застосовував на лінії бойового зіткнення заборонені Мінськими угодами зразки озброєння.

Відео дня

Читайте такожВипадків захворювання на COVID-19 серед бійців ОС не зафіксовано

"Зокрема з 5:30 протягом години тричі під ворожим прицільним вогнем перебували оборонці Кримського. З напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка та Слов’яносербськ збройні формування РФ вели мінометні обстріли 120-го калібру, загалом випустивши 30 мін. Ці обстріли ворог супроводжував вогнем із гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

З окупованого села Калинове-Борщувате бойовики почали обстрілювати українських захисників Попасної з 7:20.

"Противник випустив 6 мін 82-го калібру та вів вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів. Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння", - повідомляється у зведенні.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку доби серед українських військовослужбовців немає. Втрати окупантів уточнюються.

Як повідомляв раніше УНІАН, за минулу добу проросійські найманці 9 разів відкривали вогонь, порушуючи Мінські домовленості. Українські військовослужбовці знищили двох окупантів та ще трьох поранили.