Генерал Хомчак закликав не піддаватися на провокації та паніку / фото УНІАН

Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для цього створені відповідні додаткові резерви.

Читайте також"Неможливо домовитися з крокодилом": координатор ІС давши прогноз щодо нового перемир'я на Донбасі

Про це йдеться в заяві головнокомандуючого Збройними силами України Руслана Хомчака, розміщеному на сайті Міністерства оборони України.

Відео дня

"Другий день поспіль працюю в районі проведення операції Об'єднаних сил і задоволений ходом підготовки до повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування", - зазначив він.

Хомчак підкреслив, що заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють права військовослужбовців, у разі порушення домовленостей противником, діяти відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України у випадку не лише наступальних, але і провокаційних дій, проведення диверсійно-розвідувальних операцій і створення загрози життю і здоров'ю військовослужбовців, цивільного населення, пошкодження або знищення інфраструктури.

Головнокомандувач ЗСУ закликав не піддаватися на керовані провокації, гібридні прояви паніки, зберігати спокій та об'єднуватися навколо свого війська і своїх захисників.

"Збройні сили України завжди будуть вірні присязі українському народові й сподіваюся, що ця масштабна фундаментальна спроба забезпечити глобальне перемир'я, дозволить нашим політикам і дипломатам, зміцнюючи обороноздатність держави, рухатися далі для досягнення довгоочікуваного світу", - додав Хомчак.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.