Арахамія вважає, що потрібно продовжувати розведення сил / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявляє, що розведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі треба продовжувати, попри напад окупантів 18 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав після засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому у закритому режимі відбулося заслуховування інформації від представників Генерального штабу ЗСУ щодо загострення ситуації на лінії зіткнення 18 лютого.

Читайте такожНа Донбасі не вщухають обстріли: за добу окупанти 10 разів порушили перемир'я

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи варто після спроби прориву окупантів продовжувати розведення сил від лінії розмежування.

«Варто, 100%. Тому що, по-перше, цей бій був не в тому Золотому, в якому відбулося розведення, по-друге, що ми далі йдемо шляхом розведення, і це наш шлях до встановлення миру, і є з тієї сторони багато зацікавлених сторін, які не хочуть припинення вогню. І вони можуть робити провокації, до цього треба бути готовими, для цього треба посилювати нашу армію, наші оборонні позиції, наші наступальні, в тому числі, здібності. І я вважаю, що це єдиний шлях, який ми будемо просувати зараз і на політичному рівні, так і на оперативно-тактичному», - сказав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська хотіли захопити спостережні пункти ЗСУ у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.

Розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.

Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів ще у трьох місцях. Попередньо узгоджено, що розведення має відбутись до кінця березня 2020 року.