Богдан Пантюшенко повернувся на фронт / фото Facebook: Богдан Пантюшенко

Український танкіст Богдан Пантюшенко, який брав участь в боях біля Донецького аеропорту і 5 років провів у полоні, знову повернувся на фронт.

Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він повідомив, що його підрозділ зараз перебуває в Донецькій області й готовий в разі наказу вступити в бій.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, коли чекати наступного обміну полонених

"Техніка, звичайно, не новітні зразки, але справна і готова до застосування, проблем з боєкомплектом і паливно-мастильними матеріалами не спостерігається, люди підготовлені", - розповів військовий.

Серед проблем, які, на його думку, є зараз головними на передовій - відсутність патріотично-просвітницького виховання та погана якість українського цифрового телевізійного мовлення.

"По телебаченню найкраще показують центральні канали РФ та канали з окупованих територій. Українське ТБ можливо дивитись лише у ясну погоду, якщо дощ чи сильний вітер, сигнал зникає. До речі, з мого досвіду, на окупованих територіях ситуація по ТБ така ж сама і це велика ганьба для нашої держави, наслідки зрозумілі. Військовослужбовці, недостатньо орієнтуються в політичній ситуації в Україні та світі, отже не в змозі об’єктивно відрізнити своїх від ворогів", - заявив Пантюшенко.

Також він окремо відзначив проблеми з отриманням статусу учасника бойових дій, відпустками, виплатами, які потребують прямих і швидких рішень.

Богдан Пантюшенко: що відомо про українського військового

  • Богдан Пантюшенко був командиром танка Т-64Б 1-ї окремої танкової бригади з позивним "Броня". У 2015 році він виконував завдання в районі Путилівського автомобільного моста біля селища Спартак під Донецьком. Метою операції було розблокування Донецького аеропорту, але виконати це не вдалося, танкісти потрапили в засідку і в полон.
  • У грудні 2019 року в програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1" вийшов сюжет, у якому показали трьох українців, які утримуються в колонії окупованого Донецька. Також був показаний Богдан Пантюшенко.
  • Був звільнений з полону наприкінці грудня 2019 року в рамках другого великого обміну між Україною і Росією.

Вас також можуть зацікавити новини