Деякі генералі РФ намагаються пояснити Володимиру Путіну, що з України потрібно виводити війська, вважає військовий експерт / фото REUTERS

У Генеральному штабі армії Російської Федерації з'явилася так звана фронда - група генералів, які постійно намагаються пояснити президенту Володимиру Путіну, що потрібно відводити війська з української території.

Деякі генерали намагаються пояснити російському лідеру, що необхідно зберегти хоча б частину військ в боєздатному стані, інакше РФ залишиться зі строковиками і без техніки, розповів військовий експерт - полковник запасу Олег Жданов.

"На мій погляд, у Генеральному штабі Російської Федерації вже сформувалася так звана "фронда", тобто група генералів, яка постійно намагається донести Путіну, що треба відводити війська, треба зберегти хоч якусь частину армії в боєздатному стані, не можна вбивати все і відразу...", - поділився він.

Втрати Росії в Україні та мобілізація - важливі новини

21 вересня Володимир Путін заявив, що в Росії розпочалася часткова мобілізація військовослужбовців. Мобілізувати мають лише військових, які перебували в запасі. Пізніше не раз з'являлися відомості, що повістки отримували люди, непридатні до служби.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу сказав, що в Україні нібито ліквідовані лише 5 937 військових РФ, а мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на нашій землі станом на 4 жовтня вже знищено близько 60 800 окупантів і, зокрема, 2 424 ворожих танків, 5 018 бойових броньованих машин, 1 407 артсистем, 266 літаків та 228 вертольотів.

Довідка УНІАН. Фрондою називають політичну опозицію чи антиурядові заворушення. 

Вас також можуть зацікавити новини: