Супротивник хоче зімкнути фланги на Донбасі, поділився експерт / фото REUTERS

В Україні найбоєздатніше угруповання Росії зараз знаходиться в напрямку Лиману.

Завдання супротивника - зімкнути фланги, розповів колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович. За його словами, зімкнутися двом флангам ворожого угруповання не дозволяє сіверський виступ - у бік Сєвєродонецька та Луганська. Експерт додав, що завдяки існуванню цього виступу противник зараз дуже ослаблений.

"...найбільше... угруповання у них, найбоєздатніше у напрямку Кремінна зараз, на Лиман, загалом, напрямок. Їхнє завдання - зімкнути фланги, їх дуже дістає цей виступ... тому їхнє завдання - зрізати від Соледара, ось туди, Червоної Гори, зрізати на Ямпіль, умовно кажучи, цей виступ", - сказав Арестович.

Екс-радник ОП додав, що, якщо фланги двох угруповань супротивника зімкнуться, то загарбники "посилюються рази у чотири і стрибком опиняються біля Слов'янська".

Ситуація на фронтах України на сьогодні - що потрібно знати

За відомостями Генштабу Збройних сил України, опублікованими ввечері 9 квітня, ворог продовжив намагатися наступати на Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському та Бахмутському напрямках. За добу на цих напрямках українські воїни відбили понад 40 атак з боку загарбників.

Варто зазначити, що супротивники на нашій землі зазнають величезних втрат. Лише з 3 до 9 квітня у нашій країні ліквідовано приблизно 3 600 окупантів і понад 260 одиниць ворожої військової техніки та озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: