В армії РФ назріває бунт - соціолог / фото Міноборони РФ

У російському війську назріває бунт. Перші ознаки цього вже є. І це може стати фатальною помилкою для російського диктатора Володимира Путіна.

Про це у коментарі OBOZREVATEL розповів російський опозиціонер, соціолог Ігор Ейдман.

Він наголосив, що "знімає капелюх" перед російськими партизанами, які підпалюють військкомати в Росії та підривають залізничні рейки. Але це лише  локальні випадки. За його словами, в РФ є більш масштабне явище – це втома від війни серед чинних та потенційних військовослужбовців.

Відео дня

"Невдоволення, страх, низький моральний рівень та ідейна мотивація. Це може стати ключовою проблемою для Кремля. Можливо, навіть фатальною. Головна проблема для Путіна – це те, що в нього закінчується слухняне гарматне м'ясо. Якщо продовжуватимуться бойові дії з таким самим запалом, то російські військові можуть просто побігти. Тому що 80-90% армії – люди абсолютно демотивовані. Ми це бачимо з прослуховувань – навіть серед офіцерства наростає невдоволення", - заявив Ейдман.

На його думку, окупанти "посипляться", якщо Україна продовжить свій доблесний опір. Крім того, в силовому та оборонному секторах Путіна існує низка внутрішніх протиріч – між ФСБшниками та армією, "кадирівцями" та спецслужбами, росіянами та "ЛДНР"івцями, бурятами та чеченцями.

Водночас Ейдман переконаний, що бунт у російському суспільстві все ще неможливий. Однак він прогнозує, що поразка в Україні значно похитне путінський режим.

"Я думаю, що бунт серед звичайного населення поки що неможливий. Але можливо інше: у разі військової поразки Кремля режим різко здасть. Влада Путіна похитнеться, його перестануть сприймати як "пахана", який завжди і скрізь перемагає. Це викличе війну всіх проти всіх – і в елітах, і в каральних структурах. І ось у цій ситуації фатального бардака може і статися бунт, який зруйнує чинну владу", - наголосив він.

Раніше російсько-американський історик, доктор історичних наук Юрій Фельштинський говорив, що у РФ серед представників влади немає опозиції до Володимира Путіна.

За його словами, навколо російського президента є тисяча людей, і всі вони - "путіни".

Вас також можуть зацікавити новини: