В Україні через російські обстріли постраждав іноземний журналіст /фото pressemblem.ch

Ще один іноземний журналіст постраждав під час висвітлення війни в Україні. Британський кореспондент отримав осколковий перелом обох ніг.

Про це повідомляє Генеральний прокурор Ірина Венедиктова у Facebook

"Осколковий перелом двох нижніх кінцівок - "русскомірний" діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. Наразі журналіст перебуває в реанімації під наглядом лікарів. Хочу звернутися до наших партнерів-громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Його діагноз вказаний вище. Цей чоловік не був на військовому об'єкті, в які за словами офіційних осіб РФ, вони постійно ціляться. Не бувши на військовому об'єкті, він отримав серйозні поранення", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому Венедиктова вказала, що відомості про злочин внесені до ЄРДР. Крім того, вона вказала, що інцидент стався близько 16:00.

Також генпрокурор закликала Захід подумати над питанням введення "безпольотної зони" в небі над Україною через ще одне поранення іноземного журналіста російськими військовими.

Варто зазначити, що Венедиктова оприлюднила фото посвідчення журналіста. На документі видно назву американського інформаційного телеканалу Fox News.

В Україні російські окупанти важко поранили ще одного іноземного журналіста

Як раніше повідомляв УНІАН, 13 березня в ході обстрілу журналіст Рено Брент, 1971 року народження, отримав вогнепальне поранення в голову. Інший журналіст Хуан Арредондо, 1975 року народження, отримав вогнепальне поранення і йому надають допомогу в лікарні "Охматдит" у Києві. За повідомленням медиків, загрози життю пораненому журналісту немає.

Денисенко зазначив, що після обстрілу автомобіль був пошкоджений і вони пересіли в інший автомобіль і перенесли туди тіло вбитого журналіста, доїхали до мосту біля села Романівка, а звідти їх привезли до Києва. 

Вас також можуть зацікавити новини: