Окупанти спробують просунутися на сході на трьох напрямках / фото ua.depositphotos.com

Військовий аналітик Олексій Гетьман заявив, що на сході України російські окупаційні війська намагатимуться просунутися по дузі від Луганщини до Вугледара Донецької області. Для цього у ворога є три угруповання.

"Одне – на Куп'янському та Лиманському напрямку, там близько 120 тис. людей. Близько 30-50 тис. людей навколо Бахмута. Біля Вугледара на півдні десь близько 150 тис. військових. Це три місця, де вони будуть намагатися просунутися", – наголосив експерт в ефірі телеканалу "Еспресо".

Водночас Гетьман наголосив, що в цьому плані погода грає на користь українських захисників, оскільки за нинішніх умов пересуватися важкою технікою неможливо.

Відео дня

"Особливо під Вугледаром, де трошки інший грунт, ніж в Бахмуті чи на Луганщині. Там чорнозем, техніка в'язне. На півночі важко застосувати важку техніку, бо там ліси. Рухатися БМП та БТРами важче, бо треба їхати певними стежками – не як по полю", – пояснив аналітик.

Війна в Україні: бої на сході

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на лінії фронту на Луганщині ситуація стабільна. За його словами, найважче зараз в районі Кремінної та Білогорівки. Російські окупанти намагаються прорвати українську оборону та знову захопити раніше звільнені населені пункти.

Запеклі бої тривають на Бахмутському напрямку. Українські захисники відбивають десятки ворожих штурмів та продовжують тримати оборону міста-фортеці. Екс-командир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін наголосив, що складною є обстановка на північ від Бахмута.

Водночас військовий експерт Роман Світан прогнозує, що окупанти з числа найманців ПВК "Вагнер", які намагаються оточити Бахмут, самі можуть опинитися в оточенні. Експерт вважає, що плацдармом для наступу ЗСУ може стати Білогорівка, і це призведе до відсікання та оточення Попаснянського угруповання "вагнерівців".

Вас також можуть зацікавити новини: