В Україні триває війна / фото 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Через два місяці Сили оборони України на певних напрямках фронту будуть переломлювати ситуацію на свою користь. Впевненість у цьому висловив командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що у районі населеного пункту Глибоке (Харківська область), де противник мав частковий успіх, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію у важких боях:

"Просування подальшого ворог немає і ведеться системна робота щодо вибиття противника з тих позицій, які він зайняв", – додав Федоренко.

Відео дня

За його словами, кожного дня Сили оборони мають певні тактичні успіхи на полі бою. При цьому боєць додав, що динаміка бойових дій достатньо інтенсивна.

"Якщо казати про Вовчанськ, то Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію повною мірою. Але противник "жме" дуже сильно, бо для них принципово важливо окупувати Вовчанськ і утворити плацдарм для подальшого просування в тил нашого угрупування військ", - пояснив Федоренко.

Він повідомив, що на Куп’янському напрямку противник став більш активним, тобто ворог намагається з двох сторін розкачувати ситуацію.

"Але за рахунок пакету військової допомоги від США, з якої вже є надходження до Сил оборони, гармати почали стріляти більше, а також за рахунок донатів українців, за рахунок майстерності і відвазі представників Сил оборони, забезпечується сталий результат для стабілізації ситуації. І це відбудеться й в подальшому. Орієнтовно за два місяці, коли ми накопичемо свої засоби в необхідній кількості, можна буде казати про те, що на певних відтінках будемо переломлювати ситуацію на користь Сил оборони", - наголосив Федоренко.

Як повідомляв УНІАН, депутат Харківської районної ради Богдан Ткачук розповів про ситуацію поблизу Вовчанська - там ідуть бої по річці Вовча. Північна частина міста "захоплена або знаходиться в сірій зоні".

Депутат зазначив, що окупанти намагалися перетнути річку, але поки що це їм не вдається - українські воїни контратакують, тримають лінії оборони, йдуть важкі бої.

Вас також можуть зацікавити новини: