На Запорізькому напрямку взяли в полон диверсантів у формі ЗСУ / скріншот

На Запорізькому напрямку штурмовики та розвідники взяли в полон диверсійно-розвідувальну групу російських окупантів. Диверсанти були одягнені у форму українських захисників.

"Так виглядає ворожа ДРГ, яка у формі ЗСУ на Запорізькому напрямку намагалася здійснювати диверсії", - повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що ворогів в полон взяли бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у взаємодії з військовою розвідкою.

У свою чергу бійці 128 огшбр не підтвердили повідомлення про взяття в полон російської ДРГ. Крім того, відео з логотипом їхньої бригади, яке оприлюднив голова ОПУ, не має до них жодного стосунку.

Журналісти видання "Українська правда" уточнили у 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, чи вони брали в полон російську ДРГ на Запорізькому напрямі, там відповіли: "Не маємо такої інформації". Також на запитання, чи їм належить відео, яке опублікував Єрмак, чи публікували вони його, відповіли: "Ні".

Російська ДРГ в Сумській області - останні новини

Раніше неподалік одного з сіл Зноб-Новгородської територіальної громади на Сумщині українські військові виявили диверсійно-розвідувальну групу росіян. Військові вступили у стрілецький бій, ворог із пораненими відступив.

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв повідомив, що 10 російських диверсантів українські захисники виявили під час проведення розвідки. Українські військовослужбовці вступили в стрілецький бій, а їм на допомогу вирушили протидиверсійні резерви від Нацгвардії та прикордонної застави з розрахунками безпілотників. Шквальний вогонь наших оборонців змусив противника забрати поранених та відступити за державний кордон України.

За словами Наєва, відхід диверсійно-розвідувальних сил росіяни прикривали мінометами 120-мм калібру.

Вас також можуть зацікавити новини: