За словами Яковенка, війна для Путіна - це життя / скріншот відео

Росія не зуміє завдати поразки Україні, а справжньою перемогою для ЗСУ стала б капітуляція Путіна в Москві. В іншому випадку режим диктатора може припинити існування лише через його смерть.

Таку думку висловив російський опозиційний політик і журналіст Ігор Яковенко, пише "Обозреватель".

Він підкреслив, що навіть за умови повернення Україною всіх своїх територій режим Путіна буде і далі представляти для неї загрозу. Яковенко також засумнівався в можливості капітуляції диктатора.

Відео дня

"А далі ми потрапляємо в дуже велику зону невизначеності, яка залежить від величезної кількості факторів, в тому числі і випадкових. Я думаю, що і пораженство, і шапкозакидання є небезпечними відхиленнями від норми. Треба розуміти це: на жаль, Путін зупинити війну не може, здатися він не може, тому що для нього війна - це життя. На жаль, ресурси як людські, так і матеріальні у нього є. Тому я думаю, що цей кошмар цього року не закінчиться. Це мій прогноз, якщо ми знаходимося не в полі пропаганди, а в полі журналістики і якогось аналізу", - сказав він.

Яковенко додав, що змінити ситуацію може смерть Путіна.

"Це персоналістський режим. Насправді всі фашистські режими в історії людства вмирали від двох факторів: або нищівна військова поразка, яка закінчилася б капітуляцією в Москві, або фізична смерть диктатора. Це два варіанти, при яких фашистські режими подихають миттєво", - пояснив журналіст.

Зазначимо, раніше радник глави ОП Олексій Арестович заявив, що війна з Росією навряд чи закінчиться до осені.