Незаконно депортованих українців переселяють в Сибір і на Далекий Схід / фото REUTERS

Незаконно депортованих українців відправляють в найвіддаленіші і несприятливі регіони Російської Федерації. Їх вивозять в Сибір, Чечню, на Далекий Схід і Північний Кавказ.

Даними про це поділилося видання The Independent з посиланням на офіційні документи Кремля.

Журналісти порталу отримали доступ до указу російської влади про примусове переселення 95 739 жителів Донецької та Луганської областей. Деяких з них відправили за 5500 миль (8850 кілометрів) від дому.

Відео дня

"В указі зазначалося, що "з урахуванням ситуації, що склалася в Україні", Російська Федерація "погоджує розподіл" громадян в "суб'єктів Російської Федерації" і попросила владу "забезпечити прийом" 95 739 осіб", — сказано в матеріалі The Independent.

Для українців виділили 11 398 місць у Сибіру, 7 218 — на Далекому Сході, 7 023 — на Північному Кавказі. У число інших регіонів, куди відправляють наших громадян, входять Чечня, Інгушетія і Дагестан.

Нагадаємо, 100 тисяч осіб, про яких йдеться в указі Кремля — це лише частина примусово депортованих українців. Як повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, з території Луганщини та Донеччини в РФ вивезли вже 700 тисяч громадян України.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: