У Росії не вийде зібрати якісні резерви військових / фото ua.depositphotos.com

Малоймовірно, що у Росія вийде зібрати додаткові 30-40 батальйонно-тактичних груп (БТГ) для відправки на війну в Україну.

Таку думку висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський у колонці на НВ.

Він нагадав, що за даними СІТ (Conflict Intelligence Team), 11 травня Генштаб РФ видав наказ округам: додатково підготувати 60-70 резервних батальйонів з офіцерів і військовослужбовців запасу (до 40 тисяч осіб, достатніх для формування до 19 червня 30-40 БТГ).

Відео дня

"Після місячної підготовки вони будуть відправлені на фронт. Але, мабуть, що до кінця 20-х чисел цього місяця можна очікувати їхньої появи. Але, по-перше, навряд чи вдасться нашкребти стільки бажаючих підписати контракт з армією, темпи знищення якої вже почали лякати навіть вкрай обдурених росіян. По-друге, якість цього резерву з точки зору як особового складу, так і техніки буде, грубо кажучи, другого сорту. По-третє, його підготовка і перекидання на фронт, швидше за все, піде хвилями", – зазначив експерт.

"Тобто ніякого ударного угруповання з нього не вийде, і він буде використовуватися для затикання дірок на сході і півдні, щоб відшкодувати отримані втрати", – додав Сунгуровський.

Раніше повідомлялося, що за даними Washington Post, у ЗСУ закінчуються боєприпаси, траєкторія війни змінюється.

Вас також можуть зацікавити новини: