Україна може отримати величезну вогневу перевагу над противником, повідомив експерт / фото УНІАН

Якщо Україні нададуть не лише американську універсальну пускову установку MLRS M270 чи ракетну артилерійську систему підвищеної мобільності HIMARS M142, а й оперативно-тактичну ракету, то українська сторона отримає в вогневому плані величезну перевагу.

Києву пішли назустріч партнери із Заходу, і передадуть якусь невелику кількість реактивних систем залпового вогню, поділився думкою військовий експерт Олег Жданов в ефірі одного з каналів в YouТube.

На його думку, нашій країні нададуть HIMARS M142 чи MLRS M270, дальність стрільби яких становить близько 120 км.

Відео дня

"...Якщо нам дадуть до них оперативно-тактичну ракету - вона туди теж підходить, це універсальні пускові установки, - тоді дальність може бути до 300 км. Висока точність і дальність стрільби буде дозволяти нам у глибині окупованих противником територій завдавати вогневі удари по скупченню військ, по матеріальних запасах, по запасах боєприпасів. Це дає величезну перевагу в вогневому плані", - пояснив він.

Раніше видання The New York Times писало, що адміністрація президента США Джо Байдена схвалила відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності.

Нагадаємо, РФ вдерлася в Україну рано вранці 24 лютого.

Окупанти спочатку скидали бомби на об'єкти військової інфраструктури, а потім атакували й житло мирних людей.

Влада України повідомила, що нашій країні для оборони не вистачає озброєння, і українській державі вирішили допомогти США й країни-члени ЄС.

Наприкінці травня Олег Жданов говорив, що РФ буде змушена взяти оперативну паузу у війні, оскільки у супротивника немає оперативних резервів.

Вас також можуть зацікавити новини: