РФ атакує Миколаїв / фото REUTERS

Майже кожен день у Миколаєві та області лунають вибухи, Росія атакує місто і регіон.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, яка ситуація в Миколаєві та області в середу, 11 травня:

21:38 Величезна кількість таких повідомлень

Відео дня

Залишайтесь у безпечному місці.

20:29 Миколаїв. 20:15, 11 травня.

20:10 Співробітники "Миколаївводоканалу" врятували життя коту, який блукав каналізаційною мережею міста. Як довго кіт знаходився під землею невідомо, але на вигляд змучений. Він вижив завдяки тому, що у місті не було централізованого водопостачання – мережа не була заповнена водою. Котик ніжний, лагідний і видно, що домашній. Працівники нагодували та відігріли тварину. "Друзі, якщо ви дізналися свого улюбленця, то відгукніться! Ми готові повернути його", - звертаються працівники.

19:20 У Миколаєві попрощалися з одним із найкращих льотчиків України, колишнім командиром 10-ї Сакської бригади морської авіації Військово-морських сил України полковником Ігорем Бедзаєм, який загинув у бою з ворогом. Вічна пам'ять Герою

19:03 Селище Горохівка Воскресенської громади на Миколаївщині потерпає від збройної агресії Російської Федерації від початку повномасштабної війни. Станом на 10 травня 75 відсотків жителів полишили свої домівки, а в селищі немає жодного відчиненого магазину та підприємства.

18:22 Дев'ятирічна Софія дивом вижила після обстрілу Миколаєва — уламок касетного снаряда пробив череп майже наскрізь. Мама накрила її собою під час вибухів, але не змогла вберегти. Врятувати дівчинку вдалося лише завдяки тому, що поряд із місцем атаки була лікарня.

17:58 Нову систему водопостачання буде підключено в Миколаєві найближчими днями. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. "Зараз з ініціативи Офісу президента Кабмін виділив кошти на те, щоб перепідключити та зробити іншу систему водопостачання у Миколаєві. Вже починається набір води в систему, і паралельно роблять нову систему зі свердловинами… І люди у Миколаєві це відчують і зрозуміють найближчими днями. І у Миколаєві буде вода", - повідомив Тимошенко в ефірі національного телемарафону у середу.

17:24 Поліція вилучила у миколаївця 64 кілограми марихуани вартістю 7 мільйонів гривень.

17:02 Кім в ефірі телемарафону розповів, як проходитиме курортний сезон у Миколаївській області. "Курортний сезон так чи інакше буде. Залежить від того, якщо на середину червня буде зменшення обстрілів або лінія фронту зміниться, то він буде ширшим, якщо ні – у скороченому форматі. Наразі ми з представниками військових та курортного бізнесу вже промовляємо умови, які можна створити. У нас реально пляжі заміновані, періодично міни підпливають до берега, що відірвалися морем. Це ми обговорюємо з військовими, я це не можу коментувати, але ми готуємось однозначно. Працюватимуть бази, які мають внутрішній басейн, аквапарки та інше. Але ми також опрацьовуємо питання щодо використання моря та прибережної лінії", - розповів губернатор.

16:06 ​​У місті Первомайськ, що на Миколаївщині, для дітей внутрішньо переміщених осіб організували навчальні курси. Викладають українську та англійську мови, математику.

15:53 Миколаївська обласна станція переливання крові 12 травня запрошує донорів з групами І (+), ІІІ (+) та ІV (-). Приймають з восьмої ранку за адресою - провулок Радіо, 2. При собі мати паспорт.

15:18 Російські окупанти катують та розстрілюють проукраїнськи налаштованих активістів, яких їм вдається виявити у південних регіонах України — оперативне командування "Південь".

13:28 Миколаївська міська рада повідомила, що громада міста отримала від благодійного фонду Unchain 30 генераторів, які розвезли в міські лікарні та комунальні заклади.

12:26 Ким повідомив, що проблема з водою у Миколаєві вже не така "гаряча". "Ситуація покращується, тому що ми зараз заповнюємо систему з річки Південний Буг через фільтрацію, через очищення. Для того, щоб вона була і її можна було б використати в їжу або в інших побутових речах. не така "гаряча". Ми її вирішуємо" , – сказав Кім.

11:06 Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що 10 травня на Миколаївщині від обстрілів військ РФ поранення отримали 9 людей. Станом на ранок 11 травня, в миколаївських лікарнях перебувають 159 людей, які постраждали від атак росіян на Миколаївщину.

10:24 Провокацій та переміщення техніки чи військових на кордоні з "Придністров'ям" немає. Відповідну заяву зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. "Поряд із лінією кордону ми не фіксуємо якихось провокацій, переміщення техніки чи військовослужбовців. Водночас в оперативно-службовій діяльності, і ми, і інші структури оборони країни, враховуємо всю ту інформацію, яку нагнітають навколо Придністров'я, щоб діяти на запобігання, якщо раптом цей напрямок Придністров'я росія все-таки спробує в якийсь момент використати проти України у розв'язаній нею війні".

09:31 На Південнобузькому та Таврійському напрямках підрозділи російських військ намагаються покращити своє тактичне положення. На Миколаївському напрямку військові РФ продовжують обстрілювати позиції ЗСУ. Для придушення каналів радіозв’язку противник застосовує комплекси радіоелектронної боротьби. На Криворізькому напрямку російські військові обстрілювали підрозділи ЗСУ із застосуванням артилерії. З метою закріплення на захопленій території військові РФ ведуть інженерні роботи та створюють нові позиції в районах населених пунктів Брускинське та Велика Олександрівка. 

03:10 Загроза удару з повітря зникла

02:39 На Миколаївщині оголосили повітряну тривогу

01:35 В Оперативному командуванні "Південь" повідомили про знищення за добу 79 російських окупантів та 12 одиниць їх техніки.

Підрозділи українських військ на Херсонщині та Миколаївщині вздовж лінії зіткнення міцно тримають зайняті позиції у готовності просуватися на схід.