В Україні видно наслідки того, що війною в Росії командують політики, вважає експерт / скріншот 

Рішення влади Російської Федерації під час війни в Україні за всяку ціну домогтися виходу на кордони Донецької та Луганської областей є політичним.

Зараз в Україні спостерігаються наслідки того, що війною командують російські політики, а не військові, розповів військовий експерт Олег Жданов у ефірі FREEДОМ.

"...Ми з вами спостерігаємо реальний результат, коли політики командують війною. Не військові, а саме політики. Є політичне рішення - вийти на кордони Донецької та Луганської області, якою ціною - це неважливо...", - заявив співрозмовник.

Відео дня

Жданов також вказав на інсайдерські відомості щодо втрат РФ в Україні на початку війни.

"...була інсайдерська інформація, вона з'явилася буквально після першого ж тижня війни, коли бліцкриг не вдався і, за деякою інформацією, Герасимов (начальник Генштабу збройних сил Росії Валерій Герасимов - Ред.) доповів Путіну (російський президент Володимир Путін - Ред.) про кількість втрат. Тоді кількість втрат обчислювалася 7 чи 8 тисяч убитими... на що Путін сказав, що 30 тисяч втрат у цій "операції" - це не та ціна, яку ми отримаємо в результаті перемоги...", - зазначив експерт.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого війська РФ вдерлися на українську територію. Російська влада назвала війну в Україні спецоперацією для "денацифікації" наших земляків.

Супротивник спочатку скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирних людей, зокрема, в Києві, Чернігові, Харкові, Львові, Миколаєві, Дніпрі, Маріуполі та Одесі.

У квітні президент Володимир Зеленський сказав, що російська сторона в Україні втратила більше бійців, ніж СРСР за 10 років війни в Афганістані.

Пізніше з'явилася інформація, що Росія хоче вийти на кордони так званих "ДНР" і "ЛНР".

Вас також можуть зацікавити новини: