Олександр Штупун розповів про ситуацію на півдні України / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Українські захисники продовжують наступальну операцію на півдні України, зокрема на Мелітопольському і Таврійському напрямку. Про це розповів речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують наступальну операцію. Сили оборони закріплюються на зайнятих рубежах, завдаючи окупантам втрати й виснажуючи ворога. У районі села Завітне Бажання триває активна оборона ЗСУ. Командири на місцях намагаються покращувати тактичне положення, ведеться контрбатарейна боротьба", – наголосив він в ефірі "Еспресо".

Водночас гаряче і на Таврійському напрямку. Там ворог щоденно втрачає від 6 до 10 артилерійських систем, вимушений підтягувати резерви. За словами Штупуна, на нас можуть чекати хороші новини. 

Відео дня

"На околицях Вербового Сили оборони готуються до подальших дій, створюючи оборонні рубежі. Артилерія ЗСУ працює, а ворог намагається поповнити свої втрати. Противник підтягує резерви, тому що боїться прориву. Вважаю, що скоро будуть гарні новини", – резюмував він. 

Війна в Україні: новини з передової

Прес-офіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін розповів, що на Бахмутському напрямку було знищено частину боєздатних підрозділів російських окупаційних військ. Тепер там перебуває "солянка" з непідготовлених окупантів та незлагоджених підрозділів. 

Тим часом на Херсонському напрямку ворог втратив багато техніки та живу силу. У Силах оборони повідомили, що на металобрухт перетворили, зокрема, самохідну артилерійську установку "Гіацинт-С".

Вас також можуть зацікавити новини: