Окупанти поповнюють рядових новими мобілізованими / фото wikimedia.org

На Бахмутському напрямку знищено частину боєздатних підрозділів ворога і там "солянка" з не підготовлених окупантів і не злагоджених частин. Про це сказав прес-офіцер третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що одним з найважливіших успіхів є знищення сил та засобів ворога, що є рівнозначним зі звільненням українських територій. За його словами, крайнім успіхом було знищення боєздатності 72 окремої мотострілецької бригади Російської Федерації.

"Щонайменше три батальйони повністю не боєздатні", - наголосив він. При цьому прес-офіцер підкреслив, що знищено багато офіцерів РФ, починаючи з комбатів і частково ротних та бригадних офіцерів. "І це дуже важливо для цієї війни", - наголосив Бородін.

Відео дня

При цьому додав, що окупанти поповнюють рядових новими мобілізованими, але з офіцерами ситуація складна, бо потрібні роки підготовки, досвід.

Бородін розповів, що за майже 9 місяців під Бахмутом ворог втратив велику кількість особового складу та техніки. Він зазначив, що такі втрати вказуютьна "на сліпу ідеологію" ворога, тому що з військової точки зору не можна пояснити нащо РФ Бахмут, де вони мають таку величезну кількість жертв.

Прес-офіцер зазначає, що в окупантів немає можливості роботи монолітні підрозділи з однаково підготовлених, з однаковим досвідом і злагодженістю бійців.

"Це вже солянка. Співвідношення цієї солянки постійно змінюється", - наголосив він.  Бородін розповів, що "вагнерівців" вже не видно на Бахмутському напрямку і зеків із рот "Штурм Z" стало значно менше.

"Інколи з’являється "Ахмат – Сєвєр", але їх використовують більше як командирів. Тобто вони більше керують, ніж воюють", - додав він.

Бородін розповів, що раніше російські окупанти намагалися економити техніку, але зараз, коли втрачають захоплені території, почали кидати техніку на відкриті вогневі позиції – "пускати її разом з піхотою на нуль, грубо кажучи".

"Тому ми знищуємо більше техніки і, особливо приємно, що вони пускають модернізовані танки Т-90 М, яких в Росії не так багато. "І вже близько 10 таких танків знищено під час операції по просуванню, зокрема, на Андріївку", - додав він. 

Війна в Україні - ситуація на фронті

У сьогоднішньому звіті американського Інституту вивчення війни, російські війська продовжують безуспішні наземні атаки поблизу Бахмута та на лінії Авдіївка-Донецьк.

Водночас українські сили продовжували наступальні дії на Мелітопольському та наступальні штурми на Бахмутському напрямку.

Вчора, 25 вересня, російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута, але не зробили жодного підтвердженого просування. 

Вас також можуть зацікавити новини: