На цьому напрямку діє тільки російське регулярне військо, повідомив Череватий / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На Куп'янсько-Лиманському напрямку кількість атак російських окупантів в останні дві доби суттєво зменшилась, повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону. 

"До останнього часу вони намагались робити десь 5-7 атак на Куп'янсько-Лиманському напрямку. В останні дві доби ми спостерігаємо, що вони спроможні провести, як правило, одну атаку", - сказав Череватий. 

Зокрема, за його словами, так було і цієї доби. 

Відео дня

"В районі Білогорівки вони намагались штурмувати наші підрозділи, зазнали втрат і відступили. 32 окупанта було вбито, 79 зазнали поранення і одного взяли в полон", - сказав Череватий. 

Крім того, речник уточнив, що на цьому напрямку діє тільки російське регулярне військо, яке більше намагається обстрілювати дальнім вогнем українські позиції, і менше атакує. 

"Вже більше місяця така тенденція спостерігається. 509 разів він обстріляв за цю добу усіма калібрами і артилерійськими системами наші позиції і здійснив 12 авіанальотів", - додав Череватий. 

Війна в Україні - актуальне 

Як повідомляв УНІАН, у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 06:00 йшлося про те, що на Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. Завдав авіаційних ударів біля Григорівки, Вільшаної та Кислівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Петропавлівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області. 

Крім того, на Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новолюбівка та Діброва Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали Студенок Харківської області; Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське і Спірне на Донеччині.