На півдні окупанти все більше бояться просування ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські окупанти бояться активного контрнаступу Збройних Сил України на півдні. Це повʼязано з тим, що росіяни не можуть підтягувати резерви з боку тимчасово окупованого Криму через технічні складнощі. 

Як зазначила представниця ОК "Південь" в ефірі Апостроф TV, ворог намагається стягувати сили й засоби з Мелітополя Запорізької області до окупованої частини Херсонщини та будувати там оборонні споруди, оскільки побоюється просування українських військових. Проте наші захисники тримають усі логістичні маршрути окупантів під щільним вогневим контролем.

"Проблема для рашистів полягає в тому, що вони не можуть підтягувати резерви саме з боку окупованого Криму. Для них це проблематично робити з технічного погляду. До того ж, моральний рівень там падає з кожним днем. Окупанти на лівому березі Херсонщини та в Криму розуміють, що для них події розвиватимуться, як на правому березі. І це заважає швидко формувати резерви", – наголосила Гуменюк.

Відео дня

Крім того, в тимчасово окупованому Криму активізувався партизанський рух, який співпрацює з Силами оборони України. Окупанти нічого не можуть із цим вдіяти. 

"Партизани у Криму відчувають велику підтримку з боку Сил оборони України. Рух опору на півострові як співпрацює з нами, так і сам виявляє ініціативу. Окупанти нічого не можуть вдіяти, хоч і намагаються тиснути на репресії, вишукуючи проукраїнських громадян. Територія там велика, а сил у них з кожним днем дедалі менше", – зауважила Гуменюк.

Контрнаступ ЗСУ: останні новини

Військовий експерт Олександр Коваленко прокоментував заяву глави ГУР Кирила Буданова про контрнаступ ЗСУ навесні від Криму до Донбасу. За його словами, подібні слова лунали і у 2022 році напередодні великого контрнаступу українських захисників у Харківській області.

Полковник запасу нашої армії, військовий льотчик-інструктор Роман Світан прогнозує, що новий контрнаступ ЗСУ буде тоді, коли хоча б тиждень чи два не буде багна. За його словами, українські воїни можуть рушити на узбережжя Азовського моря.

Вас також можуть зацікавити новини: