ЗСУ просуваються на декількох напрямках / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

Українська армія перейшла до активних наступальних дій в районі Балаклії Харківської області. В результаті чого ситуація для російських військ стала загрозливою, при чому не тільки на тактичному рівні, але і на оперативному. 

Таку інформацію озвучив військовий експерт Костянтин Машовець в ефірі марафону FREEДОМ.

Також, за його словами, активний наступ ЗСУ триває і на півдні України. Зокрема, в район Чкалового Херсонської області противнику вдалося перекинути 2 недоукомплектовані БТГ.

"Але ССО України розширили трохи цей плацдарм, що створило певні загрози всьому угрупованню на Херсонсько-Бериславському плацдармі. При цьому в умовах, коли можливість доставки матеріально-технічного постачання противником ускладнена: є труднощі з підвезенням боєприпасів, палива та ін., перспективи для російських військ виглядають не особливо оптимістичними", - зазначив Машовець.

Крім того, як каже Машовець, в окупантів відбувається невеликий переполох вздовж дороги з Мар'янського на Берислав вздовж Дніпра. 

"Там є невеликі неприємності, не можу поки конкретизувати. Там частина підрозділу противника виявилася притиснута до Дніпра, і я не знаю, як вони будуть вирішувати питання з евакуацією або поставками цього підрозділу", - інтригує експерт.

Також, як відмітив Машовець, по обидва боки дороги Миколаїв - Херсон йдуть активні бої. Там противник минулого тижня намагався контратакувати і перекинув туди 4 БТГ з лівого берега, але не вдало. 

"Бої тривають. Наступ ЗСУ також триває. Він розвивається невеликими темпами, але цілком впевнено і плавно частини підрозділів ЗСУ просуваються в бік Херсона", - говорить Машовець.

Як писав УНІАН, у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський привітав успіхи українських військових на Харківщині та півдні країни. Глава держави підкресливши, що поки ще не час називати ті чи інші населені пункти, в які повертається український прапор.

Вас також можуть зацікавити новини: