Окупанти на катерах цієї ночі намагалися штурмувати Херсон / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У ніч проти вівторка, 12 вересня, російські окупанти на катерах намагалися штурмувати Херсон. Про це заявив колишній заступник міського голови Херсона Роман Головня.

"Сьогодні надходила інформація про ворожі катери, які намагалися провести якусь операцію. Внаслідок ротації окупаційних військ на лівобережжі у ворога з'явились відчайдушні самогубці, які на катерах вирішили штурмувати Херсон через річку Дніпро. Ці групи були знищені нашими військовими", – поділився він деталями в ефірі телеканалу "Еспресо".

Крім того, за словами Головні, цієї ночі на Херсонщині відбувалися активні артилерійські дуелі. Сили оборони уразили вогневі точки противника на лівому березі Дніпра, після чого російська артилерія на певний час "замовкла". Також було уражено ворожий польовий склад в районі окупованих Олешок. 

Відео дня

Війна в Україні: важливі новини

Сили оборони повідомили, що росіяни стягуть на передову резерви з глибини РФ. Ворог прагне не допустити прориву українських військ на лінії фронту. Зазначається, що окупанти також збільшили інтенсивність застосування баражуючих боєприпасів "Ланцет", ударних дронів типу "Шахед", а також керованих авіабомб. 

Тим часом українські захисники мають певні успіхи під Соледаром на Донеччині. Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що Сили оборони знищили чимало російської техніки поруч з тимчасово окупованим населеним пунктом. 

Вас також можуть зацікавити новини: