Генерал заявив про деморалізацію військ РФ / фото REUTERS

Російські війська, які стягнули до кордону з Україною, сьогодні перебувають у деморалізованому стані.

Про це заявив генерал армії, екс-міністр оборони України Віталій Радецький в ефірі ток-шоу "Гордон".

Він також стверджує, що військовослужбовці РФ виступають проти війни з Україною.

Відео дня

"Я вчився з багатьма росіянами і сьогодні підтримую зв'язок з тими, які навчалися в Академії Фрунзе, в Академії Генерального штабу разом зі мною. Вони зараз - деякі керують, деякі не керують, на другорядних посадах. Сьогодні війська виснажені, втомлені й вже деморалізовані. Тому що сьогодні та "колотнеча", яка має місце на російській території вздовж кордону, починаючи від Білорусі і закінчуючи сюди, до Харкова, - постійна напруга. І вони - всі ці люди - кажуть:" Нам ця війна, ці маневри не потрібні", - розповів генерал.

Загроза російського вторгнення в Україну

Росія зосередила біля кордонів з Україною понад 100 тисяч військових, які, як побоюється Захід, вона може залучити до повномасштабного вторгнення.

Читайте такожМи не бачимо повномасштабного наступу, а бачимо масовані провокації - Данілов

Разом з тим МО РФ 15 лютого заявило про нібито початок відведення військ до місць постійної дислокації. Хоча в НАТО це не підтверджують.

Президент США Джо Байден під час свого виступи в Білому домі у вівторок, своєю чергою, відповів, що загроза вторгнення залишається цілком можлива.

На тлі побоювань, що РФ зважиться на нове вторгнення в Україну, США і Європа почали працювати над масштабним пакетом санкцій, покликаним стримати Росію від нападу на Україну.